Od ponoći novi “Pogled iz svemirskog broda”

Druženje na Beogradu 202 se nastavlja – novo izdanje emisije večeras od ponoći. A u emisiji:

Ilija Bakić je treći dobitnik nagrade Stanislav Lem, koju dodeljuje izdavačka kuća Solaris za fantastiku u književnosti, tako da ćemo čuti laureata za ovu godinu.

Miodrag Milovanović će nam predstaviti knjigu Srpska nauča fantastika, Tihomir Jovanović zbirku Regija fantastika 2, koja je okupila fantastične priče iz cele bivše Jugoslavije, dok mladi niški pisac Miloš Petković, otkriva na čemu sada radi, posle tri objavljene trilogije.

Dragoljub Igrošanac najavljuje promociju tri broja almanaha Književna fantastika (koja od juna postaje časopis) i jedan konkurs za priče domaćih autora, dok Tamara Lujak obznanjuje kako je završen konkurs za priče iz Paralelne stvarnosti. Za one koji nisu bili na poslednjem Festivalu epske fantastike, prenosimo deo predavanja Marka Miranovićao Tolkinovom Silmarilionu.

Večeras ćete i čuti demo verziju pesme koju je Brus Springstin ponudio za prvi film o Hariju Poteru, kao i muziku iz jednog aktuelnog bioskopskog hita, koju  otkrivamo na kraju emisije u rubrici Treća strana ploče.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s