Izdavačima fantastike nagrade 18. Salona knjige i grafike u Pirotu

Pretposlednjeg dana ovogodišnje pirotskog Salona knjige i grafike, u subotu 18. februara uručene su nagrade najuspešnijim izdavačima, javlja Art-Anima.

Žiri za dodelu sajamskih priznanja u sastavu Nadica Kostić, dr Suzana Jovanović, Ljubiša Ćirić i Aleksandar Šarović odlučio se da nagradi čak tri izdavačke kuće koje neguju fantastičnu književnost – Lagunu,Strahor i Algoritam.

Laguni je dodeljena nagrada „Šara“ za najbolji estetsko-tehnološki tretman knjige „Trinaesti zec i Svevideće oko“ autorke Tanje del Rio.

Nagradu „Loza“ za najbolje pojedinačno izdanje koje afirmiše knjigu u užem ili širem smislu, ove godine su podelila dva izdavača – Algoritam, izdavač poznat po vrhunskim istorijskim knjigama, naučnoj fantastici i beletristici, i Strahor mlada izdavačka kuća posvećena prvenstveno epskoj fantastici.

Među nagrađenima se našla i izdavačka kuća Pčelica koja je zavredila nagradu „Sveti Trifun“ za kompletnu produkciju kao doprinos književnosti, umetnosti i nauci.

Ovogodišnji Salon knjige i grafike u Pirotu organizovali su Dom kulture Pirot u saradnji sa Narodnom bibliotekom i Sportskim centrom a pod pokroviteljstvom grada Pirota.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s