Prava istina o “Lepotici i zveri”: Skrivena poruka govori o prokletstvu za koje niko nije znao

Igrana verzija priče “Lepotica i zver” rasvetlila je mnoge činjenice o originalnom crtanom filmu iz 1991. godine. Ovaj animirnai film je zapravo bio metafora za sidu. Bil Kordon, režiser rimejka, ispričao je kako je tekstopisac animiranog filma, Havrd Ašman, imao sidu i kako je to moglo da se prepozna u materijalu filma.

Priča je prvenstveno skoncentrisana na Lepoticu, međutim Ašman je priču okrenuo u romantičnom smeru dodajući i Zver u prvi plan.

“Ašman je upravo saznao da ima sidu, pa je želeo da čitavu priču pretvori u mjuzikl, kao i da Zver bude jedan od dva glavna lika. Do tada je priča govorila uglavnom o Lepotici. To je bila njegova metafora za sidu. Zver je proklet, a to prokletstvo je donelo tugu ljudima koji su ga voleli. Možda je postojala šansa za čudo, da se kletva skine”, rekao je Kondon.

Testopisac je umro zbog komplikacija sa sidom 14. marta 1991. godine, samo četiri dana nakon prikazivanja filma.

On je upamćen kao jedan od prvih gej muškaraca u šou biznisu. Kondon je najavio da će Lefou, pomoćnik zlikovca Gastona, u igranoj verziji filma biti gej.

Ovako nešto se po prvi put dešava u Dizniju i to iste nedelje kada je kanal Dizni emitovao prvi istopolni poljubac u jednom crtaću.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s