Ognjanović ponovo u trci za “Rondo Haton” nagradu

Srpski doktor horora Dejan Ognjanović je ponovo u trci za “Rondo Haton” nagradu. Naime, njegovo ime se nalazi među nominacijama za 15. godišnju Rondo Haton nagradu, koja se dodeljuje za doprinos proučavanju i popularizaciji klasičnih dela horora. Ovo priznanje postoji od 2002. godine, a dodeljuje se nakon glasanja na kome učešće mogu uzeti svi ljubitelji horora širom sveta. Svaki od predloženih kandidata nominovan je zbog naročito značajnog rada ili dostignuća u 2016. godini.

Ognjanović je prošle godine imao nominaciju za Rondo Haton nagradu pošto je u Rue Morgu magazinu (br. 161) objavljen njegov  temat o Hauardu Filipsu Lavkraftu, i na kraju glasanja našao se među nekoliko favorita za dobijanje priznanja. Ove godine Ognjanović je nominovan rad o 200 godina Frankenštajna iz (iz Rue Morgue broja 171), koji čine tri povezana eseja: „Madness, Myth and the Modern Prometheus“, „Endowed by Lightning“ i „Curse of Creation“.

Glasanje za nagradu Rondo Haton otvoreno je do 16. aprila 2017. godine.

Potencijalni glasači svoj glas mogu da pošalju putem mejla na adresu: taraco@aol.com. Iako se nagrada dodeljuje u 29 kategorija, organizatori napominju da nije potrebno glasati u svakoj od njih.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s