“Duh u oklopu” od danas u bioskopima

Naučno-fantastična priča “Duh u oklopu” (Ghost in the Shell) stiže u bioskope u četvrtak 30. marta.

„Duh u oklopu“ Ruperta Sandersa, sa Skarlet Johanson u glavnoj ulozi, baziran je na međunarodno priznatom SF japanskom animiranom filmu iz 1995. godine, koga je režirao Mamoru Oshii, prema istoimenoj mangi iz 1991. godine.

Radnja je smeštena u 2029. godinu kada su mnogi ljudi postali kiborzi zamenivši neke svoje delove tela ugrađenim implantatima. Ali mozak ne može da se zameni i on predstavlja „duha“ tj. ljudski identitet koji se nalazi u oklopu mehaničkog tela.

Radnja filma prati Mejdžor (Skarlet Johanson), ženu koja je jedina preživela strašnu nesreću, posle čega je sajber-projektovana da postane savršeni vojnik. Ona vodi elitnu jedinicu pod nazivom Sektor 9 zaduženu za najopasnije kriminalce. U jednom trenutku terorizam dostiže novi nivo, koji uključuje pretnju da se hakuje čovekov mozak, kako bi se upravljalo njime. Zadatak Sektora 9 je da zaustavi kriminalce, pri čemu Mejdžor otkriva istinu o sebi – njen život nije spašen, on je ukraden. Ništa je ne može sprečiti da se vrati u svoju prošlost, otkrije ko je to uradio, i zaustavi ih pre nego što nanesu štetu drugima.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s