Tribina Društva ljubitelja fantastike LK: Fantastična čitaonica: “All the Birds in the Sky” Čarli Džejn Anders + Smotra uskršnjih jaja sa fantastičnim motivima

Po principu “dva u jedan” Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” je uskršnji ponedeljak iskoristilo da održi Fantastičnu čitaonicu ali i da održi tradicionalnu smotru uskršnjih jaja sa fantastičnim motivima. Knjiga “All the Birds in the Sky” Čarli Džejn Anders nije baš ostavila najpozitivniji utisak na one koji su je pročitali, ali su zato jaja koje je donele Jelena Katić Živanović bila pravi hit!

Slikanje jaja

Bojan Butković, moderator Fantastične čitaonice, iskoristio je predikaonicu da sa nje započne priču o prvom spekulativnom romanu Čarli Džejn Anders, kojoj ovo nije prvi roman – prvenac je imala 2005. godine i za njega dobila Lambda nagradu. Bilo je rečeno da je ona izuzetno poznata u geek-kulturi, a da je “All the Birds in the Sky” pisan od 2011. godine, te da se autorka tek u šestoj “ruci” odlučila gde će roman da “ide”, što možda može da objasni  nedoslednosti u samoj radnji koje su zbunjivale čitaoce.

Iako je roman dobijao nagrade, ocenjeno je da je “zaboravljiv”, da više liči na dečju knjigu, da ima pojedinih dobrih momenata, ali celina jednostavno nikoga nije “kupila”. Oni koji ga nisu pročitali bili su svakako zabavljeni pominjanjem: ptica, pilića i “drveta koje je možda crveno”?

Bojan za predikaonicom

Drugi deo tribine, kada su se okupljeni posvetili tucanju jajima je bio daleko uzbudljiviji, a po principu “Moje jaje je jače od tvog” pobedila je Sofija Vuković.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s