Na Festivalu fantastike predstavljen Emitor br. 491

Prvog dana 4. Festivala fantstike: Povratak u bioskop, koji se održava u Muzeju jugoslovenske kinoteke, predstavljen je Emitor broj 491, u kojem se nalaze radovi – ilustracije i stripovi Bojana Milojevića Asteriana. Sa umetnikom je razgovarao Žarko Milićević, predsednik Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” i urednik novog broja Emitora.

Promocija Emitora 491

Inače, ko ne nabavi Emitor 491, koji ima 64 stranice i cena mu je 250 dinara u klubu (u Beopolisu će biti skuplji), deo ilustracija Asteriana će moći da se vidi i na izložbi u Kinoteci, koja će trajati tokom festivala (završava se 28. aprila).

Žarko Milićević je rekao da je Bojan Milojević poznat svima koji prate strip-fanzine, te da u njegovom radu preovlađuje crno, grube konture, kontrastne slike… No, to je svakako bitan i transhumanistički momenat

Sam autor ilustracija i stripova kaže da je ovim počeo da se bavi sa 19 godina, a da i kada ima ideju mora da “iznenadi sam sebe”, te da retko imenuje i potpisuje stripove. Uradio je i dva kratka stripa po tekstu Miloša Crnjanskog jer kao on spomene kamen – “kamen puca” ako je u pitanju trava, “trava gori”, što je za njega, očigledno, inspirativno.

No, kada se priča vratila na to “prožimanje tehnologije i mesa”, bojan Milojević kaže da ga je ta tema više interesovala kada je bio mlađi, jer “sada sam zadovoljniji telom ovakvko kakvo je”!

U svakom slučaju ostaje izazov za one koje zanima strip da se uhvate u koštac sa “istopljenim slikama” koje će naterati onoga ko ih bude gledao, da se malo pomuči kako bi ih svhatio.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s