Ursula Legvin u Kokoškinoj “Godini žena”

Večeras, od 19 sati u Poletu (Cetinjska 15) priča o najčuvenijoj SF spisateljici – Ursuli Legvin. Evo kako organizatori najavljuju ovo veče:

#GodinaŽena se nastavlja, a mesec april posvećujemo Ursuli Legvin, sa posebnim osvrtom na jedan od njenih najznačajnijih romana – “Levu ruku tame”. O ovoj slavnoj američkoj autorki SF-a, njenim zaslugama i ponekoj kritici, pričaće nam jedna Jelena (Jokanović) i dve Ivane (Damjanović i Adamović).

Ukoliko ste stekli utisak da naučnom fantastikom vladaju muškarci – varate se. Žena kojoj ovom prilikom posvećujemo veče, jedna je od najznačajnijih stvaralaca ovog žanra, i jednako je uticala na njegov razvoj koliko i kolege muškog roda. Ono što je odvaja od drugih pisaca SF-a i razlog zašto joj posvećujemo mesec u Godini Žena je što kroz žanr istražuje društvene, kulturalne i lične posledice seksualnog identiteta, rase i klase.

Pored „Leve ruke tame”, romana na koji ćemo se posebno osvrnuti tokom ovih razgovora, našoj publici je poznat i njen serijal „Zemljomorje” kao i još nekoliko romana koje su prevođeni na srpskohrvatski. Nažalost, njena dela ćete pre naći u biblioteci nego kao novo izdanje u knjižarama, te vam preporučujemo da obnovite gradivo i bacite se na čitanje Ursulinih dela.

Ako vam ova autorka nije bliska i poznata – ne berite brigu! Ovo veče biće savršena prilika da vas zaintrigiramo i privučemo u naš klub fanova.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s