Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”: "Zvezdana kapija: Serijali SG-1 i Atlantida"

Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” održava svoj redovni program svakog ponedeljka u Domu omladine (Tribinska sala na prvom spratu, pored Američkog kutka), od 19.00.  Danas na programu:

LK

Film Zvezdana kapija Rolanda Emeriha bio je višestruko koristan: reditelju je otvorio vrata velikih holivudskih studija i pristup ogromnnom budžetu da snima svoje filmove katastrofe, na oduševljenje publike i zgražavanje kritike, a čovečanstvu je podarila velike i epske avanture u vidu serija Zvedana kapija SG-1 i Zvezdana kapija: Atlantida.

Ako ste zaboravili, pomenuta „zvezdana kapija“ je tehnološko dostignuće izuzetno napredne civilizacije, koja je u suštini crvotočina koja omogućava putnicima prelazak ogromnih kosmičkih distanci i istraživanje raznih svetova.

Serija SG-1 debitovala je na televizijama u julu 1997. i ponudila je publici vrlo poznat koncept: grupa ljudi koja istražuje nepoznate svetove, rešava probleme na tim svetovima i brani zemlju od opasnosti. Ono što je SG-1 izdvojilo od sličnih koncepata je sjajna, vrlo maštovita i bogata mitologija koja je drastično unapređena u odnosu na film, fantastični likovi i ogromne količine humora.

SG-1 je bio toliko popularan da je izrodio i spin-of Zvezdana kapija: Atlantida, koji koristi potpuno i apsolutno identičnu formulu, samo u promenjenom okruženju (baza operacija nije Zemlja, već izgubljeni grad), sa novim glavnim negativcima (svemirski vampiri!), malo izmenjenom postavom glavne ekipe i još većom dozom humora i autoironije.

Tribinom obeležavamo 20 godina od početka serije, a govorićemo i o Atlantidi i o nesrećnom SGU Stargate Universe, ali i o budućnosti franšize.

Učestvuju:  Jelena Jokanović, Pavle Knežević, vi i gomila nevernika koje ćemo preobratiti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s