Danas dve premijere rokenrol "Uspavane lepotice"

Nova predstava za decu pozorišta “Boško Buha” “Uspavana lepotica” biće premijerno izvedena u subotu, 20. maja. Adaptacija drevne bajke koju potpisuje Milena Depolo u režiji Tatjane Mandić Rigonat biće izvedena na sceni Ustanove kulture “Vuk Karadžić”, gde se već tri godine zbog rekonstrukcije zgrade “Boška Buhe” igraju predstave ovog pozorišta.

Nova “Uspavana lepotica” osmišljena je kao rokenrola bajka za devojčice, ali i za dečake. Tatjana Mandić Rigonat, kojoj je ovo prva predstava za decu u pozorišnoj kući u kojoj je se s velikim uspehom igra njena postavka “Gospođe ministarke”, naglašava je da je “Uspavana lepotica” priča o odrastanju i sazrevanju jedne devojčice. Ona je naglasila da je pozorište za decu mesto na kome deca dobijaju vrlo bitne poruke, ali i gde grade svoj ukus. Predstava, kako kaže, nije modernizovana po svaku cenu, ali je u svom stilu, estetici, muzici… rokenrol bajka.

Glavne uloge igraju mladi glumci Sanja Marković i Aleksandar Ristoski, koji su uz Aleksandra Kecmana, šansu dobili na audiciji koju je organizovalo pozorište. Sa njima scenu dele i: Katarina Marković, Vanja Milačić, Aleksandra Simić, Ivana Lokner, Bojana Ordinačev, Jelena Živković, Uroš Jovčić, Nenad Nenadović, Boba Latinović, Miloš Vlalukin, Katarina Gojković, Draga Ćirić. Neki od njih igrali su i u čuvenoj “Uspavanoj lepotici” koju je devedesetih u “Buhi” postavio Milan Karadžić.

Kostime i scenografiju potpisuje Ivana Vasić, dok je muziku komponovala Irena Dragović Popović.

Predstava će imati dve premijere u terminima od 12 i od 20 sati. Reprizna izvođenja zakazana su za 30. i 31. maj.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s