Peti deo Pirata s Kariba ima najveću zaradu u bioskopima SAD

Najveću zaradu na osnovu prodaje ulaznica u SAD i Kanadi tokom vikenda imaće film “Pirati s Kariba: Mrtvi ljudi ne pričaju priče” (Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales). Studio Volta Diznija predviđa da će peti nastavak filmskog serijala “Pirati s Kariba” zaraditi 62,2 miliona dolara tokom prva tri dana prikazivanja, a 76,6 miliona dolara tokom prva četiri dana.

To je, medjutim, drugi najslabiji početak za neki od pet filmova franšize “Pirati s Kariba” koji su ukupno koštali četiri milijarde dolara, ali je najnoviji film, čija je produkcija koštala 230 miliona, imao odličnu gledanost širom sveta, gde se očekuje da će zaraditi 300 miliona dolara od ulaznica za samo prva četiri dana prikazivanja.

To što taj film zaradu ostvaruje pretežno u inostranstvu, ne zabrinjava Studio Volta Diznija koji navodi da je tako bilo i s prethodnima iz tog serijala.

Film “Čuvari Galaksije, drugi deo”, kojem je ovo četvrti vikend u bioskopima,je zauzeo drugo mesto s 19,9 miliona dolara od prodatih karata u SAD i Kanadi, dok je u svetu zaradio 8,6 miliona.

Na četvrtom mestu je film “Osmi putnik: Saveznik” (Alien: Covenant) s 10,5 miliona dolara od ulaznica drugog vikenda prikazivanja, uz oštar pad od 71 odsto u odnosu na prethodnu nedelju.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s