"Pirate sa Kariba" za pet dana videlo 32.000 ljudi

Peti nastavak franšize “Pirati sa Kariba” – “Salazarova osveta” u prvih pet dana prikazivanja na teritoriji Srbije i Crne Gore videlo je skoro 32.000 ljudi, saopštio je danas distributer “Taramaunt”.

“Pirati sa Kariba” jedna je od najuspešnijih i najvoljenijih filmskih franšiza, a Džoni Dep ponovo je u ulozi omiljenog pirata kapetana Džeka Speroua.

Uz njega tu su i Havijer Bardem, Džefri Raš, mladi glumci Kaja Skodelario i Brenton Tvejts, kao i Orlando Blum i Kira Najtli koji su prethodnim filmovima udahnuli specijalnu emociju.

pirati sa kariba dzoni dep jpg

U petom nastavku uzbudljive avanture kapetana Džeka će zapljusnuti talas nesreće kad smrtonosni mornari duhovi, predvođeni zastrašujućim kapetanom Salazarom (Havijer Bardem) pobegnu iz Đavoljeg Trougla, odlučni u nameri da pobiju sve pirate na moru, a posebno Džeka.

Premijerom “Pirata sa Kariba – Tajna Crnog bisera” 2003. godine, nastala je franšiza Džerija Brukhajmera, jedna od najuspešnijih u istoriji studija “Walt Disney”.

Usledili su “Tajna škrinje” (2006), “Na kraju sveta” (2007) i “Na čudnim plimama” (2011).

Zajedno, ta četiri filma su zaradila 3.7 milijardi dolara na blagajnama širom sveta, ali još važnije je što su inspirisali i očarali publiku svih generacija širom sveta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s