Ostasmo bez “Kriptona”, piše Kurir

Američka serija „Kripton“, o poreklu Supermena, neće se snimati u Beogradu već u Belfastu, u Severnoj Irskoj, saznaje Kurir.

Producenti su odustali od Srbije kao destinacije za svoj projekat zbog nestabilne političke situacije u zemlji i regionu. Naša zemlja je tako ostala bez više od 200 miliona evra zarade.

– Filmski gigant „Vorner bros“ planirao je da snima kompletnu seriju od pet sezona u Srbiji. Pilot-epizoda koja je urađena u okolini Beograda koštala je više od 20 miliona evra, od čega je peti deo potrošen kod nas. Svaka serija imala bi po 12 epizoda i, grubom računicom, ostali smo bez posla vrednog oko 200 miliona evra – tvrdi neimenovani sagovornik Kurira.

Producenta serije „Kripton“ Dejvida S. Gojera tokom posete Srbije primio je i tadašnji premijer Aleksandar Vučić na razgovore.

– Holivudske producente iz Srbije je oteralo i to što nisu bili sigurni kako će funkcionisati povraćaj dela uloženog novca. Zakon je tek bio donet i sporo se primenjivao – kaže sagovornik.

Anđelka Vlaisavljević, direktorka i vlasnica kuće „Vork in progres“, koja je glavni krivac za dolazak mnogih stranih produkcija u Srbiju, ostala je nedostupna za komentar do zaključenja broja. Vest da će serija biti snimana u Severnoj Irskoj objavili su filmski portali, koji napominju da su tamo urađene mnoge serije BBC.

Supermen je definitivno jedan od najpoznatijih i najprepoznatljivijih superjunaka na svetu. Još četrdesetih godina prošlog veka on je postao simbol heroizma i junaštva. Svi znamo njegovu priču, da je rođen na dalekoj planeti Kripton, koja je uništena. Da bi ga spasli, njegovi roditelji su ga stavili u svemirski brod i poslali na Zemlju. Zbog našeg sunca dobio je neverovatne moći i postao zaštitnik planete Zemlje.

„Kripton“ je serija koja se bazira na vremenu pre nego što je Supermen rođen. Priča se vrti oko Supermenovog dede i porodice El, koja se borila za očuvanje ove planete.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s