Novi Spajdermen za dva dana zaradio 117 miliona dolara

Novi fillm o čoveku pauku Spajdermenu “Spider-Man: Homecoming” premašio je očekivanja sa zaradom od 117 miliona dolara od 7. jula u bioskopima u severnom delu Amerike.

Poslednji film u serijalu o Spajdermenu bio je test za američke filmske producente pošto je tržište pokazalo “zamor” prema nastavcima filmova.

“To je pobednički povratak Spajdermena”, rekao je neimenovani predstavnik kuće Soni.
Rivalske američke producentske kuće Marvel i Soni su se udružile da bi napravili film “Spider-Man: Homecoming”, koji je kao nikada dosad blizak stripu na kom je baziran i čije je snimanje koštalo oko 175 miliona dolara.

Radnja novog Spajdermena se dešava neposredno posle završetka filma “Kapetan Amerika: Gradjanski rat” (Captain America: Civil War) u kom je Piter Parker otkrio puni superherojski potencijal. On se vraća u kuću svoje tetke Mej (Marisa Tomei), pod budnim je okom Tonija Starka (Robert Dauni Džunior) a pretnju predstavlja novi negativac Lešinar (Majkl Kiton).

Ideja Marvela je da liku udahne originalni duh iz stripa Stena Lija i Stiva Ditkoa, a reditelj Džon Vots je rekao da je film “prilika da se Spajdermen smesti u Marvelov univerzum i tako otvori mogućnosti za brojne nove priče”.

Marvel je 1999. prodao Soniju prava na Spajdermena, tada nazivanog “draguljem u kruni”, za procenjenu cifru od sedam miliona dolara. To je bilo vreme kada superherojski filmovi nisu predstavljali siguran dobitak za producentske kuće.

Od tad je Spajdermen glavni Sonijev proizvod, a pet filmova o čoveku-pauku su izmedju 2002. i 2014. zaradila oko četiri milijarde dolara. On je najunosniji crtani lik posle Betmena.

Medjutim, poslednji nastavak, “Amazing Spiderman 2” sa Endruom Garfildom u glavnoj ulozi, bio je neuspešan na blagajnama i razočarao je kritiku.

Osećajući da se vremena menjaju, tadašnja predsednica Soni pikčers entertejmenta (Sony Pictures Entertainment) Ejmi Paskal je 2015. pristala da Marvel napravi novi serijal o Spajdermenu.

Novi Spajdermen se prikazuje od 7. jula a glavnu ulogu igra britanski glumac Tom Holand.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s