Večeras premijera filma "Planeta majmuna: Rat"

Planeta majmuna – Rat, poslednji je deo popularne blokbaster franšize, koja je krenula sa filmom Početak iz 2011. godine, a zatim je usledio hit Revolucija iz 2014. godine. Domaća premijera je večeras.

Zajednica genetski modifikovanih majmuna koju predvodi inteligentna šimpanza Cezar, ulazi u krvav obračun sa vojskom ljudi predvođenom nemilosrdnim Pukovnikom. Nakon nezamislivih gubitaka sa kojim se suočava zajednica majmuna, Cezar doživljava krah i oslobađa svoju mračnu stranu, što rađa želju za borbom koja će osvetiti njegovu vrstu. Naposletku, neizbežan susret Cezara i Pukovnika dovodi do očekivanog – rata koji će odrediti sudbinu ljudi, majmuna i čitave planete.

Film će večeras biti premijerno prikazan u domaćim bioskopima na događaju Men’s Night u Cineplexx bioskopima u Beogradu, Nišu i Kragujevcu od 20 časova.

Inače, glavne uloge u filmu tumače Endi Serkis, Vudi Harelson, Stiv Zan i Džudi Grir, dok režiju potpisuje Met Rivs, koji je odlučio da za ovaj film koristi drugačiji format jer je želeo da napravi „legendarnu stvar na velikom platnu”.

Zanimljivo je da je film sniman na 65 milimetarskoj traci, zahvaljujući kojoj su majmuni dobili još bolji i realniji izgled.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s