Princeza Leja doktorirala sa devetnaest godina?

Zanimljiva vest za ljubitelje sage o Ratovima zvezda: princeza Leja poseduje doktorat.

Ovog vikenda svetom se proširila vest da je princeza Leja doktor nauka. Kako prenosi Hollywoodreporter.com, fanovi su iznenađeni ne samo što princeza poseduje doktorat, već i sama činjenica da je doktorirala sa devetnaest godina.

Vest je objavila Beka Harison na Tviteru, po zanimanju predavač i doktor nauka, a koja je za tu vest saznala čitajući knjigu autorke Kerolajn Koke: „Superžene: Pol, Moć i Predstavljanje”.

U knjizi se spominje da je tvorac Ratova zvezda, Džordž Lukas, za Leju izjavio: „Ona je poput veoma sofisticiranog, urbanog vladara, senatora, dakle, ona je političar, ona je ostvarena, doktorirala je sa devetnaest godina i vlada ljudima.”

Fanovi su znali da Leja poseduje snagu kojom bi mogla sama da se izbori sa svim negativcima u galaksiji, ali vest da je doktor nauka je sve iznenadila i podigla njenu moć na viši nivo.

Princeza Leja, koju je glumila legendarna i nedavno preminula glumica Keri Fišer, pojaviće se u nastavku franšize Ratova zvezda „Poslednji džedaj”. Iako će to biti njeno poslednje pojavljivanje, film i sama franšiza će omogućiti da, na neki način, Keri Fišer zauvek živi.

Očekuje se da će se film pojaviti u bioskopima krajem godine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s