Treći Dead Lake Horror & Wine Festival od 14. do 16. septembra

Pod sloganom “Uskrsnuće horora i vina!”, treći “Dead Lake Horror & Wine Festival” biće održan od 14. do 16. septembra u bioskopu “Abazija” kraj jezera Palić.

Programski direktor festivala, reditelj i producent Milan Todorović najavio je da će ovogodišnji festival biti kraći i trajaće samo tri dana, ali samim tim i efektniji.

“Prošlogodišnje izdanje dokazalo je da i u Srbiji postoji verna publika žanra i da festival ovakvog tipa nikako ne sme posustati”, istakao je Todorović.

U programu će biti sedam filmova, a tradicionalno će biti prikazan i pobednik “Grosman festivala” – španski film “Noć device” za koji su članovi žirija prilikom dodele nagrade rekli da se nadaju da ga više nikad neće videti koliko je strašan.

“U skladu sa ovim, imaćemo i jednog veoma specijalnog gosta, reditelja koji je snimio jedan od najstrašnijih filmova u istoriji svetske kinematografije, zbog kojeg je zamalo završio u zatvoru, a čiji je rad uticao na reditelje kao što su Oliver Stoun i Kventin Tarantino”, najavio je Todorović i dodao da će uskoro objaviti dobitnika nagrade “Bela Lugoši” za izuzetan doprinos horor umetnosti.

Poseban “šmek” daće vinski segment festivala koji će biti održan 16. septembra u saradnji sa festivalom “Wine Jam” koji već više godina promoviše vina da inovativan i zabavan način, lansirajući nove trendove i privlačeći novu publiku.

Todorović je rekao da je “Dead Lake” ove godine dobio od Ministarstva kulture duplo manje sredstava nego prethodne, ali da će uz pomoć Filmskog centra Srbije i Jugoslovenske kinoteke i podršku inostranih i domaćih distributera, u prvom redu “MCF” uspeti da održe kontinuitet tog jedinstvenog kulturnog dogadjaja.

Organizator festivala je producentska kuća “Art & Popcorn”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s