Od 19.00 razgovor: Tvin Piks: Šta se zapravo desilo?

U Kulturnom centru Beograda u toku je izložba “Male priče” Dejvida Linča. U sklopu pratećeg programa izložbe danas će, u galeriji Artget od 19 časvoa, biti održan razgovor na temu “Tvin Piks: Šta se zapravo desilo?”

Od početka emitovanja pre više od 25 godina, pa sve do danas, serija „Tvin Piks“ ne prestaje da radikalno pomera granice TV žanra, očarava, uzbuđuje i zbunjuje. „Tvin Piks“ je ne samo esencija Linčove poetike već je, nakon izjave da više neće snimati filmove, i poslednje uporište njegovog dramskog opusa. O odnosu Linčovog filmskog i televizijskog stvaralaštva, vizuelnim zagonetkama, dramaturškim vratolomijama i tome šta se zapravo desilo u poslednjoj sezoni kultne serije govoriće ovi filmski stvaraoci i znalci Linčovog dela.

Razgovoraju: Stefan Arsenijević, filmski reditelj i urednik filmskog programa DKC-a, Bojan Vuletić, filmski reditelj, Vladan Petković, filmski kritičar i Dragan Dimčić, filmski montažer i teoretičar.

Televizijska mreža HBO poklanja nekoliko promotivnih majici iz serije „Tvin Piks“ učesnicima i posetiocima ovog programa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s