Treći tom „Hronika Ambera“ u prodaji od 2. oktobra

Rodžer Zelazni, autor „Hronika Ambera“, šestostruki je dobitnik nagrade „Hugo“ i trostruki dobitnik nagrade „Nebula“.

Serijal „Hronike Ambera“ je klasik fantastike; sastoji se od deset delova, objavljivanih između 1970. i 1991. U ovom tomu sadržani su šesti roman„ Aduti propasti“, sedmi, „Krv Ambera“, i osmi, „Obeležje Haosa“. Ovim počinje drugo petoknjižje, serijal o Merlinu.


Merlin, sin Korvina od Ambera i Dare od Haosa, pokušao je da na Zemlji u Senkama živi normalnim životom – daleko od zavera, vendeta i spletki koje rastržu obe njegove porodice. I išlo mu je sasvim pristojno – ako se izuzme svaki trideseti april. Jer na taj dan, već osam godina, neko – ili nešto – pokušava da ubije Merlina. Pucnjevi iz puške. Požari. Saobraćajne nezgode. Tajanstveno odvrnuti ventili za gas. Došlo je vreme da se Merlin vrati svom stvarnom životu u jedinom stvarnom svetu – Amberu, ali ne pre nego što otkrije ko ga je to uzeo na zub i zašto.

Rodžer Zelazni je bio američki prozni pisac i pesnik, jedan od najznačajnijih autora epske i naučne fantastike. Na polju žanra njegova dela smatraju se revolucionarnim, naročito u pogledu psihologije likova, stila i motiva; objavio je više od sto pedeset kratkih priča i više od pedeset knjiga. Prevođen je na više od dvadeset jezika.

Treći tom „Hronika Ambera“ nalazi se u prodaji od 2. oktobra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s