Vraća se legendarna “Zona sumraka”!

“Zona sumraka” je serija koja je već dobila nekoliko ekranizacija otkako se prvi put pojavila na televiziji 1959. godine. Serija koja je trajala pet sezona, sve do 1964. godine, pod spretnom rukom Roda Serlinga postala je pravi kulturološki fenomen.

A sada, preko 50 godina posle poslednje emitovane epizode originalne serije, “Zona sumraka” vraća se na male ekrane. Generalni direktor CBS Corp.-a, Lesli Munves, najavio je kako “CBS All Access” planira da snimi novu sezonu ove serije.

Za sada izgleda da će nagrađivani komičar Džordan Pili (‘Key & Peele’) voditi sve, uz Marka Ramireza (‘The Defenders’, ‘Daredevil’, ‘Sinovi anarhije’), ali CBS odbija da komentariše te glasine.

Originalna serija se posle prvog serijala toliko urezala u umove gledalaca da je CBS oživeo seriju tokom ’80. na tri sezone, a tada je snimljen i relativno solidan film. Posle 80ih je opalo interesovanje za seriju jer su serije slične tematike, ali bolje razrađene (na primer ‘Dosije Iks’), preuzele termine. Ipak, još jednom se dogodilo oživljavanje, i to 2002. godine. Premda su snimljene 43 epizode, gledanost nije bila dobra pa je serija tada okončana.

View image on Twitter

Za razliku od prošle ekranizacije, nova serija bi mogla da bude uspešna. “CBS All Access” je ove godine već uspeo donekle da oživi interesovanje za svoje stare serije uzdizanjem “Zvezdanih staza” iz mrtvih. Iako je ta serija do sada više terala obožavaoce da u neverici dižu obrve, poslednje epizode pokazale su kako “Staze” možda ipak idu u dobrom pravcu. Stoga gajimo nadu da će oživljavanje “Zone sumraka” ipak biti dobro izvedeno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s