Krista Bel, muza Dejvida Linča, nastupa večeras u Beogradu

Zvezda najnovijeg Twin Peaks serijala i muza Dejvida Linča, talenovana muzičarka, glumica i model – Krista Bel, dolazi u Beograd sa svojim bendom u okviru aktuelne jesenje turneje na kojoj promoviše novi album “We Dissolve”.

U Twin Peaksu, ona se pojavljuje kao FBI agent Temi Preston i naravno, kao i sve Linčove dive, izgleda kao prava “femme fatale”.

Ali Krista Bel je i talentovana muzičarka, pa je kritičar časopisa NME opisao njen poslednji album slikovito: “Kao da Lana Del Rej peva pesma Serža Gejnsbura.”

Njena muzika spada u žanr opisan kao “dreamy pop”, a na njenom novom albumu, prisutan je i jak uticaj bristolske scene i sastava poput Massive Attack i Portishead, a ni ljubitelji džeza i soula, takođe neće ostati zapostavljeni.

Posle dve ploče koje je snimila s Dejvidom Linčom, ovoga puta sarađuje sa Džonom Perišom, koji stoji iza albuma PJ Harvey i sastava Sparklehorse i Giant Sand i shodno tome, ima znatno eklektičniji zvuk nego ranije.

Pored zanosne Kriste Bel, koja peva i svira gitaru, a čjii nastup Dejvid Linč opisuje rečima “Ona izgleda i peva kao san, san koji se ostvaruje”…, bend čine i Kristofer Smart bas gitara i vokal, Henson Kol gitara i Džejson Altman bubnjevi.

Krista Bel će sa svojim bendom nastupiti u Kulturnom centru Grad, u četvrtak, 30. novembra, od 21 sat, u okviru muzičkog dela Paralel festivala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s