Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”: Istrajavanje kratke priče: Goli glasovi Adrijana Sarajlije

Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” održava svoj redovni program svakog ponedeljka u Domu omladine (Tribinska sala na prvom spratu, pored Američkog kutka), od 19.00.  Danas na programu:

LK

Debitantska zbirke priča “Manufaktura G” Adrijana Sarajlije (Tardis, 2010) ukazala nam je na vrsnog autora fantastike na koga treba obratiti pažnju. Usledio je period obeležen romanom “Ogledalo za vampira” (samizdat, 2012, i reizdanje Čarobna knjiga, 2013) koji se dobro kotirao čak i u konkurenciji kompletne godišnje produkcije Srbije i zaslužio osvrt žirija NIN-ove nagrade na svežinu teme i izraza.

Zbirka “Goli glasovi” (Everest media, 2017) objedinjuje stvaralačke napore prethodnih godina razasute po antologijama iz zemlje i regiona. Sadrži petnaest kratkih priča iz izdanja mahom nedostupnih u domaćim knjižarama, te je zbirka pravi način da se nastavi uživanje u izazovnoj spekulativnoj prozi. Pokazatelj kvaliteta je svakako i odluka urednika Bobana Kneževića da knjigu objavi u ediciji Fantastična biblioteka, gde smo mogli čitati najbolje od srpske fantastike.

Sarajlija spremno i spretno zaranja u nepoznato te svojom invencijom i svežinom razgaljuje znatiželjne čitaoce nudeći im pravo literarno uživanje – neuobičajeno, van žanrovskih standarda, nadahnuto, duhovito i vrcavo.
— Ilija Bakić

Učestvuju: Adrijan Sarajlija, Boban Knežević

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s