Stiže novi “Predator”!

Originalni film “Predator” Džona Mektirnana iz 1987. s Arnoldom Švarcenegerom još uvek važi za jedan od najboljih akcionih filmova i svakako zaslužuje kultni status kod SF fanova.

iz filma Predator

Nastavak takođe nije bio uopšte loš (mnogi smatraju da je i bolji od prvog dela), ali onda je usledila propast franšize s nekoliko nastavaka koji su bili, rečju, katastrofalni.

Izgleda da bi se ove godine naučno fantastična franšiza mogla vratiti na pravi put. Režiser i scenarista novog “Predatora” je Šejn Blek, koji je i glumio u originalnom filmu. Dosad je režirao “Iron Man 3” i napisao scenarije za gomilu filmova, poput prva dva “Smrtonosna oružja”, “Poslednjeg skauta” i “Poslednjeg akcionog heroja”.

Novi “Predator” neće biti rimejk originala, nego nastavak. Zanemariće razne “Alien vs. Predator” neuspehe, pa će se radnjom donekle nastaviti na prva dva filma. Doduše, ne donosi ništa preterano revolucionarno, s obzirom na to da će se film baviti grupom vojnika koji se bore protiv vanzemaljskog lovca na trofeje, ali ovog puta ne u džungli, nego u predgrađu još neodređenog grada. Glavni lik je bivši marinac koji otkrije postojanje vanzemaljskih lovaca na Zemlji, ali niko mu ne veruje da zaista postoje. Film je najavljen za 3. avgust.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s