Filmsko "Isijavanje" dobija nastavak

Horor roman Stivena Kinga “Doctor Sleep” je sledeći na redu za filmsku adapataciju!

“Doctor Sleep” je svojevrsni nastavak kultnog “Isijavanja”, koji prati odraslog Denija Toransa koji se bori sa alkoholizmom i demonima iz prošlosti. Dok radi u bolnici, gde misteriozno “uspavljuje” pacijente čijim je životima došao kraj, uz pomoć “isijavanja” moći koju ima od rođenja, shvata da “Pravi čvor”, grupa besmrtnih zlih bića otima decu i muči ih. Torans će morati da posegne u najdublje i najmračnije delove sebe kako bi, uz pomoć devojčice sa kojom je na telepatskoj vezi, pobedio monstrume.

iz Isijavanja

Malo bi bilo reći da je “Doctor Sleep” podelio fanove – dok jedni smatraju da je u pitanju sjajna knjiga, drugi misle da odrasli Deni u borbi protiv “Pravog čvora” nije dostojan nastavak kultnog romana i filma o Džeku Toransu i hotelu Overluk.

Režija je poverena Majku Flanaganu, režiseru koji je prošle godine obradio roman “Džeraldova igra” u produkciji Netfliksa, a ta adaptacija naišla je na pozitivke kritike publike.

Flanagan će adaptirati i scenario koji je već napisao Akiva Goldsman, a film će snimiti studio “Vorner bros” koji je prošle godine postigao izuzetan uspeh novom verzijom filma “To”.

Fanovi sa nestrpljenjem iščekuju ovaj film, a to se verovatno može reći i za samog Kinga, pošto je svojevremeno izjavio da je bio “zgrožen” Kjubrikovom verzijom “Isijavanja”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s