Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”: Lovci na misli

Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” održava svoj redovni program svakog ponedeljka u Domu omladine (Tribinska sala na prvom spratu, pored Američkog kutka), od 19.00.  Danas na programu:

LK Društvo ljubitelja fantastike

Zaokupljeni besparicom u kojoj se nalazimo, u tegobnoj borbi za kvalitet života, preplavljeni šundom, često smetnemo s uma da život čine male stvari: topla, nežna reč, mudra misao, svežina jutra, pružena ruka, zagrljaj voljene osobe. Sve su to stvari o kojima ne razmišljamo mnogo, kojima ne poklanjamo puno pažnje.

Postoje, međutim, osobe koje takve reči vredno skupljaju, nose u sebi te misli, proživljavaju ih, dopuštaju im da ih oplemene i obogate. Tamara Lujak (1976, pisac, prevodilac novinar, urednik) je lovac na takve misli. Živa reč joj je i izazov i inspiracija: izazov, jer mami da je uhvatite, zapamtite i citirate u prigodnoj prilici ili primenite kad vam zatreba; inspiracija, jer tera na razmišljanje, na nadovezivanje, na dopunjavanje, nadogradnju. Tamara nam predstavlja deo svoje riznice, blaga koje je poput zmajice sakupljala godinama, iz života i iz knjiga, iz glavnog i iz žanrovskih tokova, od poznanika i od stranaca, sabrano u dve knjige: „Lovci na misli“ i „Među biserima“. Bogato zastupljeni u obe knjige su i srpski pisci fantastike i citati iz njihovih dela.

Domaćica večeri: Tamara Lujak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s