VEČERNJE NOVOSTI: Reditelj Lazar Bodroža: Prava ljubav će opstati

Jedan od hitova nacionalnog takmičarskog programa 46. Festa – “Ederlezi rajzing” (bar kada je reč o pažnji medija i pre njegovog premijernog prikazivanja), na današnjoj konferenciji za novinare predstavila je ekipa ovog filma – reditelj Lazar Bodroža, glumci Sebastijan Kavaca i Džesika Stojadinović Stoja, kompozitor Nemanja Mosurović i producent Aleksandar Protićk, pišu Večernje novosti.

glumci naučnofantastičnog filma Ederlezi Rising

Iako je reč o naučnofantastičnom filmu, koji kao scenarista po motivima priče Zorana Neškovića potpisuje Dimitrije Vojnov, Bodroža je izjavio da je “Ederlezi rajzing” duboko melodramski, i da on vraća veru u to da će prava ljubav opstati i u budućnosti.

– Radnja se događa u nekom futuru, kada kosmonaut Milutin odlazi na Alfa Kentauri u prvu misiju multinacionalne korporacije “Ederlezi”, koja mu kao partnerku za ovo putovanje dodeljuju Nimani, ženskog androida programiranog da ispuni sve njegove želje – rekao je Bodroža.

Džesika Stojadinović Stoja, inače zvezda američkih filmova “za odrasle” i Amerikanka srpskog porekla, zahvaljujući “Ederlezi rajzingu”, prvi put je u Srbiji, u domovini svog oca. Iako ne govori srpski, oduševljena je beogradskom publikom na Festu.

– Za mene je ovo jedno novo iskustvo, a Nimani je obična žena, od nje se očekuje da Milutinu bude sve – da ga hrabri i podržava, da mu bude bolničarka, seks-igračka. Ona je android, ali su očekivanja od nje ista kao i u realnom životu- izjavila je Stoja, ističući da se uvek borila protiv stereotipa, što dokazuje i kao kolumnistkinja “Njujork tajmsa” i britanskog “Gardijana”.

Kosmonauta Milutina igra popularni slovenački glumac Sebastijan Kavaca, jedan od najzaposlenijih u regionu, koga gledamo u mnogobrojnim filmskim koprodukcijama i TV serijama. I za njega je, kako je izjavio, film “Ederlezi rajzing” bio veliko zadovoljstvo, pogotovu njegova premijera na Festu, kao i da je dobro da filmski radnici u regionu sarađuju.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s