(ponovo) Stiže jedan od najjezivijih filmova do sada

Film “Hereditary” postao je jedno od najiščekivanijih horor ostvarenja nakon što je prilično prestravio, ali i jednako oduševio filmske kritičare.

scena iz filma Hereditary

Glumica Toni Kolet dobila je naročite pohvale kao žena “čija porodica ima demone u svojoj krvi”.
Bastl navodi da je reč o “nečemu što zaista niste videli nikada do sada”, dok je AV Klub film nazvao “čistim emocionalnim terorizmom”.

“‘Hereditary’ mi je trostruko povećao krvni pritisak, izlečio moju štucavicu, naježio me, i prilično me užasnuo”, rekao je kritičar Gardijana Piter Bredšo, koji je filmu dodelio pet zvezdica.

Režiser i scenarista Ari Aster iz Njujorka takođen je dobio brojne pohvale.

“Prvi put kad sam gledala film, dosta sam se štrecala i jednom ili dvaput zamalo pobegla pod sedište”, napisala je Alisa Vilkinson u tekstu za Voks.

“Ono što osetite još na samom početku jeste pravi horor, neka vrsta balansiranja između uznemirenosti i odvratnosti, koja počinje suptilno, sve dok pred kraj ne preraste u krešendo”, dodala je.

Klarisa Lafri napisala je u članku za Independent da “činjenica da se o ovom filmu govori kao o jednom od najstrašnijih, najjezivijih horora u poslednjih nekoliko godina ukazuje na njegovu jedinstvenu atmosferu”.

“Tajnovitost, krivica, patnja: ‘Hereditary’ gaji svoje sopstvene fantome. One koji ostaju tu. Nedeljama kasnije, može vam se dogoditi da uđete u zamračenu sobu, i da se vrati taj jezivi osećaj: Da li sam u ovom trenutku zaista sam/a?”, prokomentarisala je.

Film će premijerno biti prikazan 8. juna u američkim bioskopima, dok će se u britanskim pojaviti nedelju dana kasnije.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s