Tribina Društva ljubitelja fantastike LK: Vidovdanski fantastični kviz

Za završetak sezone, pred dvomesečnu pauzu preko leta, u Društvu ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” se, tradicionalno, održava (ove godine: Vidovdanski fantastični) kviz!

kviz Pisu se odgovori

Kviz je bio prebačen u prostorije Kluba (pošto je tamo daleko prijatnija temperatura nego u Tribinskoj sali koja je direktno na suncu i uz slabu ventilacije sa toplijim danima postaje prava dušegubka), ali došlo samo petoro takmičara. Falio je i jedan od ovogodišnjih organizatora kviza (Miodrag Milovanović), tako da je ceo posao na sebe preuzeo Žarko Milićević.

Učesnici kviza su samo rešavali test – 25 pitanja sa ponuđenih odgovorima. Odmah se videlo da je dosta toga uzimano iz istorije srpske fantastike, kojom se Miodrag Milovanović intenzivno bavi, tako da su dominirala pitanja iz književnosti.

Jedna od zanimljivosti je bila ta da su se čak dvojica učesnika kviza (Majk Draskov i Nevidljivi Čovek) našla u pitanjima! Pa se pretpostavlja da su oni bar tačno odgovorili na njih.

Učesnici su, mini-anketom posle poslednjeg pitanja, odlučili da su pitanja bila: šizofrena!

Uglavnom, posle 15-minutnog zaokruživanja odgovora, Žarko Milićević je proglasio da su sa 18 poena pobednici Milan Drašković i Vladimir Todorović. Preostali učesnici su osvojili svako po 12 poena.

kviz Zak proverava

No, tada su se celoj priči priključila još dvojica učesnika, ali pošto nisu predali svoje radove, na kraju je ostalo da ovogodišnji pobednici dobiju uobičajeno priznanje za trijumf- obavezu da sledeće godine pripreme novo izdanje kviza

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s