Ništa od Indijane Džonsa 5 u 2020. godini

Variety je raspršio snove fanovima o Indijani Džonsu 5, objavivši da film navodno neće biti gotov do predviđenog datuma premijere, 10. jula 2020. godine.

Indijana Džons artwork

Snimanje je trebalo da počne već aprila 2019. godine, ali izvori iz produkcije tvrde da će start kasniti mesecima, možda i čitavu godinu. Razlog je, jednim delom, smena scenariste Dejvida Koepa koji je pisao i četvrtog Indija, a umesto njega za pisaću mašinu (ok, tastaturu) seo je Džonatan Kasdan, sa kojim još uvek nije ni potpisan ugovor.

Džonatan Kasdan je ko-scenarista Soloa, a zameniće Koepa koji piše scenario još od 2016. godine. Zanimljivo je da je Kasdan pisao Soloa zajedno sa svojim ocem, Lorensom Kasdanom, koji je radio i na The Empire Strikes Back, Raiders of the Lost Ark, i najzad, Star Wars: The Force Awakens.

Pitanje je da li će se senior priključiti sinu i na ovom projektu, ali mi se svakako nadamo da hoće, jer u suprotnom je novi Lukasfilmov cirkus sa još jednom voljenom franšizom potpuno besmislen.

Stiven Spilberg se svakako vraća kao reditelj pete Indijeve avanture koja će, sudeći po Harisonu Fordu, biti poslednja u kojoj ćemo ga videti u naslovnoj ulozi.

Ono što uvek volimo da napomenemo za kraj bilo koje vesti o novom Indijana Džons filmu, jeste da se Šaja Labaf ne vraća.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s