Promocija i proslava 14. rođendana

Beogradsko Udruženje fanovi naučne fantastike Sci&Fi je u pabu “Ventil” održalo predstavljanje svoje najnovije knjige “Regia Fantastica 3”, ali je ujedno iskoristilo priliku da okupljenima – 15-tak zagriženih fanova kojima fudbal i Svetsko prvenstvo nisu na prvom mestu, predstavi svoj rad pošto se društvu približio rođendan – osnovani su 7. jula 2004. godine.

Filip i Tika i Regia fantastica 3

Predsednik društva Sci&Fi Svetislav Filipović – Filip je rekao da je izdavački ovo društvo dosta pokazalo je jer objavila preko 7000 strana u svoja dva fanzina (Terra i SF Portal) uz projekte kao što je “Regia Fantastica”. Na žalost, njihov sajt više nije u funkciji, ali pored svog uobičajenog druženja uživo na raznim konvecijama širom ex-Yu, uvek su dostupni i na Fejsbuku.

Njihova nova Terra 25 je već spremna, ali će još pričekati sa njenim objavljivanjem, najavio je Filip.

Tihomir Jovanović – Tika, je rekao da će, što se njegovog dela posla – na SF Portalima, već za Salon stripa izaći uobičajeni specijal koji će, ovog septembra, biti posvećen “Zoni sumraka” u stripu!

No, ono što nas čeka u sledećoj godini, i novih brojeva njihova dva fanzina, je i jednodnevna konvecija SFTerraCon, gde će okupiti goste iz cele ex-Yu. To im, svakako, neće biti teško jer njihova zbirka priča “Regia fantastica” već to uveliko radi.

U narednom, četvrtom broju, pisci će da pišu dela inspirisani Arturom Konanom Dojlom – pošto je 2019. godine 160-godišnjica njegovog rođenja. Dakle, očekujemo dosta SF Šerolk Holms priča!

No, ovaj treći broj zbirke “Regia Fantastica” je doneo priče za koje su inspiracija bila “2001 Odiseja u svemiru” i “Sanjaju li androidi električne ovce”. Ono što je definitivno primetno je da se povećao broj autora iz Makedonije, da se pojavljuju nova imena koja do sada nisu bili u ovoj zbirci, ali je i obim same zbirke veći.

Inače, promocija je kasnila prvo zbog zatvorenih vrata “Ventila” (pola sata) a posle i dok je data šansa okasnelim zainteresovanima da se pojava (dodatnih pola sata), što nikome i nije smetalo da posle sveg tog čekanje provede vreme u opuštenom druženju.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s