Adaptacija filma “Dina” je dobila glavnu zvezdu?

Timoti Šalamet je trenutno u pregovorima za jednu od glavnih uloga u novom pokušaju adaptacije SF spektakla Franka Herberta, film “Dina”.

Novi glumac za Dinu

Šalamet je bio nominovan za Oskara za najbolju mušku ulogu u “Call Me By Your Name“ iz 2017. godine, a videli smo ga i u filmu “Lady Bird”.

Sa druge strane kamere, reditelj ovog projekta nam je uveliko poznat – Denis Vilnev je trenutno jedan od odličnih pripovedača naučne fantastike, a iza sebe ima filmove “Arrival” i “Blade Runner 2049”.

Za scenario je zadužen Erik Rot koji je potpisnik filmova “Forest Gamp”, “The Curious Case of Benjamin Button” i ”Ali”.

U originalnoj Herbertovoj knjizi iz 1965. godine, Pol Atreid se bori da povrati svojoj porodici kontrolu na pustinjskoj planeti Arrakis, koja je ujedno i jedini izvor najvrednije galaktičke “zanimacije”, takozvanog “Začina”.

Dejvid Linč je 1984. godine prvi adaptirao “Dinu”, sa Kajl MakLahlanom u glavnoj ulozi. 2000. godine, Džon Harison je pokušao sa mini serijalom na Sci-Fi Channelu.

Naravno, kultni status dobila je nepostojeća adaptacija koju je Alehandro Hodorovski pokušao da realizuje sredinom sedamdesetih, sa sve Salvadorom Dalijem, Orson Velsom i Mikom Džegerom u glavnim ulogama, između ostalih.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s