Dilan Dog – igrana serija!

Studio “Boneli” saopštio je da će snimiti igranu seriju po motivima kultnog horor stripa od deset epizoda, za početak.

Serija će biti na engleskom, a “Boneli” trenutno pregovara oko distribucije sa više italijanskih i međunarodnih partnera, među kojima su i globalni striming servisi.

Dilan Dog stripovi

“Razvijanje novih načina na koje ljudi mogu da otkriju naše najpopularnije likove, na uređajima koje sami odaberu, jedan je od prioriteta našeg studija,” saopštio je predsednik studija Davide Boneli.

Šef razvoja studija Vinčenco Sarno izjavio je da će “Boneli” razmotriti i razvijanje projekata po svojim drugim izdanjima, uz obavezan uslov da ima potpunu kreativnu slobodu i konačnu moć odlučivanja, usled “prethodnih loših iskustava”. Podsedimo, Holivud je snimio film “Dilan Dog” 2011, koji je propao na blagajnama.

Italija je u poslednjih nekoliko godina plodna teritorija za snimanje hit serija, kao što su “Gomora”, “Mladi papa” i predstojeća “Moja genijalna prijateljica”.

Serijal Ticijana Sklavija o britanskom istraživaču paranormalnih fenomena, koji zajedno sa svojim asistentom juri čudovišta, duhove, vampire, vukodlake i zombije, ima više od 500 nastavaka i prodat je u više od 50 miliona kopija u 30 zemalja sveta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s