“Nauka u fikciji” – u Evropskoj noći istraživača

U Srbiji se danas održava “Evropska noć istražavača” – događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Početak je u 15 časova i traje do ponoći (u 27 zemalja, uključujući i Srbiju).  Kod nas su dešavanja predviđenja u 26 gradova.

plakat Noći istraživača

U Beogradu, između ostalog, održaće se “Nauka u fikciji” – u Biblioteci grada Beograda od 18 do 19 sati. Specijalni gosti biće članovi Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” koji će sa zainteresovanima razgovarati o piscima naučne fantastike. U najavi događaja se kaže:

Da li voliš naučnu fantastiku? Zanima li te koliko zaista ima nauke u naučno-fantastičnim knjigama i filmovima? Popričaj sa pravim naučnicima, poznavaocima i ljubiteljima naučne fantastike o tome koliko je fantastika naučna i koliko je nauka fantastična. Naši prijatelji iz Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ otkriće ti koliko su popularna filmska putovanja kroz svemir slična onima koja se zaista dešavaju tu oko nas, kao i u kojim je književnim delima umetnička sloboda prevazišla naučnu realnost!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s