Giljermo del Toro snima "Pinokija" za "Netfliks"

Reditelj Giljermo del Toro je najavio svoj novi projekat, animiranu, “stop motion” priču o nesrećnom lutku koji samo želi da postane pravi dečak – Pinokiju

Giljermo del Toro

“Deadline” javlja da će Pinokio biti prvi del Torov film nakon brojnim Oskarima okićenog “The Shape of Water” iz 2017. godine.

Kao što smo već navikli od del Toroa, ova verzija priče o Pinokiju će biti daleko mračnija od onih na koje smo navikli, jer će reditelj direktno vući inspiraciju iz stila Grisa Grimlija, koji je crtao ilustracije romana “Adventures of Pinocchio” Karla Kolodija, iz 1883. godine.

Giljermo del Toro je završio scenario radeći sa Patrikom Mekhejlom, a režiju će raditi zajedno sa Markom Gustafsonom (“Fantastic Mr. Fox”).

Produkcija počinje ove jeseni, a film će biti “mjuzikl smešten u Italiju tokom turbulentnih tridesetih godina 20. veka. Nevinost će se sudariti sa političkim okruženjem punim represije i rastućeg fašizma,” što nas neodoljivo podseća na konstrukciju “Panovog lavirinta”, smeštenog u Frankovu Španiju 1944. godine.
“Nema umetničke forme koja je uticala na moj život i rad, niti lika sa kojim sam se više povezao od Pinokija” izjavio je del Toro.

“U našoj priči, Pinokio je jedna nevina duša koju otac zanemaruje, te se gubi u svetu koji ne razume. On odlazi na neverovatno putovanje nakon kojeg će razumeti i svog oca i stvarni svet koji ga okružuje. Želeo sam da snimim ovaj film otkad znam za sebe, a nakon sjajnog iskustva oko filma ‘Trollhunters’, zahvalan sam što će mi talentovani tim “Netfliksa” omogućiti da konačno upoznam publiku sa mojom verzijom čudnovatog lutka-pravog dečaka”, dodao je on.

Giljermo je bio producent animiranih filmova kao što su “The Book of life” i “Kung Fu Panda 3”, ali ovo će biti njegov rediteljski debi u animiranom svetu, i ojačaće, kako je i sam napomenuo, berićetan odnos sa “Netfliksom”. Plod ove saradnje je nagrađivani serijal Trollhunters.

Del Toro će se takođe pojaviti u igri Hidea Kođime, “Death Stranding”, a što se Pinokija tiče, ovaj film nema veze sa igranom adaptacijom koju sprema (a ko bi drugi) “Dizni”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s