"Black Panther" je definitivno prioritet "Diznija" za Oskare

“Dizni” nema nameru da bude suptilan oko lobiranja za “Crnog pantera” (Black Panther) na narednoj dodeli Oskara. U zvaničnoj kampanji je čak 16 kategorija, dok će “Avengers: Infinity War” morati da se zadovolji samo jednom,

 Black Panther <br/> Foto: Tanjug/AP

Na “Diznijevim” “Guild Awards 2018” internet stranici možete videti da Dizni lobira za film “Black Panther”, “Infinity War”, “Incredibles II”, “Ralph breaks the Internet”, “Mary Poppins Returns” ali i kratki animirani film “Bao”.

Naravno, upašće vam u oči “Black Panther” koji je prvi na listi prioriteta sa željenim nominacijama za najbolji film, najbolju režiju, najboljeg glavnog glumca i praktično sve ostalo. “Infinity War” bi bio u kategoriji za najbolje vizuelne efekte, za koju je apsolutno neobjašnjivo zašto se “Black Panther” i za nju razmatra, jer je jedna od najslabijih tačaka filma bila upravo stavka koja se tiče kompjuterskih efekata.

Ovaj potez je svakako bio očekivan (najavljuju ga mesecima), ali mnogi su se nadali da će Džoš Brolin možda biti nominovan za najbolju sporednu ulogu, naravno, Tanosa u “Infinity War”.

U svojoj nameri da pokori Oskare, Dizni je čak unajmio i veterane-stratege kampanja oko dodela ovih priznanja, i platio ih priličnom količinom novca iz budžeta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s