„Ederlezi rajzing“ od 12. marta u distribuciji u SAD

U formatu kućne zabave (DVD i BR) i putem VOD (video na zahtev) servisa, u Americi 12. marta počinje distribucija filma „Ederlezi rajzing“ Lazara Bodrože.

Ostvarenje Ederlezi rajzing, koje će u SAD pod nazivom A.I. Rising distribuirati kompanija „Lajonsgejt“, ubrzom potom biće distribuiran u Srbiji i regionu, a tokom marta i u Belgiji, Holandiji (u distribuciji kuće “E One”), Francuskoj (putem „Amazon prajma“), Italiji (distributerska kuća „Igl“), Japanu, Južnoj Koreji, Singapuru i na Tajvanu.

Ederlezi Man and Machine

Naučno-fantastični film reditelja Lazara Bodrože i scenariste Dimitrija Vojnova inspirisan je pripovetkom Zorana Neškovića.

Glavnu žensku ulogu, androida Nimani, igra Stoja, američka glumica srpskog porekla, zvezda filmova za odrasle i društvena aktivistkinja, dok je njen partner slovenački glumac Sebastijan Kavaca.

Ederlezi rajzing je premijerno prikazan u okviru programa Srpski film prošlogodišnjeg Festa na kome je Stoja osvajila nagradu za najbolju žensku, Kavaca za najbolju mušku ulogu, Bodroža za najbolju režiju, a film „Beogradskog pobedinka“ za najbolji film, uz ocenu žirija da je „žanrovski inovativan i hrabar iskorak u srpskoj kinematografiji, precizan u realizaciji, dosledno i profesionalno vođen od početka do kraja i ujedno najkompletniji film“.

Međunarodnu premijeru film je imao u okviru 37. izdanja Međunarodnog festivala u Briselu, a učestovao je i u programu festivala “Let’s CEE” u Beču na kom je osvojio nagradu za distribuciju.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s