Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”: Fantastična čitaonica #65: “Tomorrow Factory” Riča Larsona

Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” održava svoj redovni program svakog ponedeljka, od 19 sati u Tribinskoj sali, na prvom spratu Doma omladine. Danas na programu:

LK Društvo ljubitelja fantastike

U dvadeset tri priče koje čine “Tomorrow Factory” upoznaćemo razne budućnosti, od štrokavog sajberpanka do razigrane spejs opere, srešćemo postljudske hedoniste, vanzemaljskog oftamologa, brod duhova koji luta dubokim svemirom, androida koji želi da sanja, predatorske gljivice i ko zna šta još.

Tomorrow Factory

Rič Larson važi za „mladu nadu“ žanra, posebno ako bismo gledali po godinama i romanima. Prvi roman Aneks izašao je tek 2018. Ali zato kad su kratke priče u pitanju tu je prava stara kajla sa više od stotinu objavljenih kratkih priča od kojih su najbolje sada sakupljene na jednom mestu.

Zbirka je pobrala pohvale eminentnih urednika poput Gardnera Dozoe, Džonatana Strana i Riča Hortona. S obzirom da se kratke priče notorno ne prevode kod nas ovo nam je prilika da se upoznamo sa ovim relativno nepoznatim piscem i sami procenimo da li se opravdano za njim diže tolika prašina, a najkraći mesec u godini je pravo vreme da se malo posvetimo kraćoj formi.

Moderator: Bojan Butković

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s