Kostim Darta Vejdera na aukciji – možda vredi dva miliona dolara

Čovek koji se na filmskim premijerama i skupovima obožavalaca „Ratova zvezda“, pojavljivao kao lik Darta Vejdera, prodaće na aukciji klasičnih filmskih suvenira kostim koji je dizajnerski tim čuvenog filma izradio 1979. godine, objavila je danas aukcijska kuća „Bonams“.

Prodavac je Brajs “Kermit” Eler, kome je dubok glas omogućio da se kao lik Darta Vejdera pojavljuje na različitim javnim nastupima, uključujući potpisivanje knjiga, konvencije, pa čak i dodelu Oskara 1978. godine, preneo je Rojters.

kostim Darta Vejdera

Kostim je proizvod dizajnerskog tima „Ratova zvezda“, za film Imperija uzvraća udarac, ali se ne zna da li je korišćen na filmskom platnu.

„Potrebno je oko 25 minuta da obučete kostim, ima mnogo slojeva, i veoma je topao“, rekao je Eler i dodao da je za oblačenje ovog odela uvek potrebna nečija pomoć.

Eler je ispričao i da se jedanput noseći kostim čak i onesvestio, da su bolničari hteli da ga iseku, ali da on to ni po koju cenu nije dozvolio.

„Ja ću ozdraviti, kostim neće“, rekao je prodavac.

Navodi se da je 2017. godine robot „R2-D2“ korišćen u prvom filmu Ratova zvezda, prodat za 2,76 miliona dolara, dok je svetlosni mač koji je koristio Luk Skajvoker procenjen na 450.000 dolara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s