Gledaćemo još jednu sezonu serije "Sluškinjina priča"

“Hulio” je objavio da će serija “Sluškinjina priča” dobiti još jednu, četvrtu sezonu. Serija je rađena po motivima romana Margaret Etvud, a vest o nastavku saopštio je striming servis “Hulu”.

scena iz Sluškinjine priče

 

Serija  je “pokupila” sve važnije nagrade, i time učinila “Hulu” prvim striming servisom koji je osvojio Emi i Zlatni globus za najbolju dramsku seriju. Iako je serija u vreme dodeljivanja nagrada prikupila brojne pozitivne komentare, gledaoci su bili podeljenog  mišljenja oko mnogobrojnih mračnih scena u trećoj i za sada poslednjoj sezoni.

Elizabet Mos, Džozef Fajns, Ivon Strahovski, Aleksis Bledel i drugi koji su nam predstavili prve tri sezone, imacemo prilike da gledamo i u četvrtoj.

Radnja serije “Sluškinjina priča” je smeštena u budućnost, u kojoj su fundamentalisti zbacili vlast i bivše SAD proglasile Gileadom. U ovom čudnom društvu, ljudska vrsta podeljena je na potpuno nove socijalne klase, a žene su vraćene više vekova unazad kada su u pitanju prava.

Žene u Gileadu nemaju imena i smatraju se vlasništvom – ne smeju da rade, poseduju imovinu ili čak čitaju! Sa druge strane, građanski rat vođen oružjem budućnosti doveo je do masovnog steriliteta, pa opstanak vrste počiva na Sluškinjama, šačici još uvek plodnih žena koje su vlasništvo najbogatijih, i rutinski ih siluju vlasnici kako bi im rodile decu. Glavna junakinja je Sluškinja po imenu Fredova (jer one dobijaju imena po svojim gospodarima), koja pamti vreme pre Gileada, kada je bila udata i imala svoje dete.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s