"Igre gladi" dobijaju prednastavak

Trilogija “Igre gladi” koja je dobila i filmsku verziju, sada će dobiti “prikvel”, to jest priču koja prethodi događajima u toj romanesknoj i filmskoj distopiji.

scena iz "Igre gladi"

Kako je preneo “Njujork tajms”, autorka ove distopije, koja je doživela veliki uspeh, Suzan Kolins najavila je da će se roman u kome su opisani događaji koji su prethodili “Igrama gladi” pojaviti u knjižarama 19. maja 2020. godine.

Radnja tog romana, koji opisuje šta se zbivalo na Zemlji pre nego je zavladala glad, opisuje zbivanja koja su docnije nazivani “Mračni dani”.

Kolinsova je izjavila da je vratila vreme unazad da bi prikazala kako je život na Zemlji postao surov. Knjizi se raduju svi koji su pročitali trilogiju ili gledali film, ali i izdavači i Holivud jer će svi imati koristi, prenosi B92.

Trilogija je prodata u više od 100 miliona primeraka i prevedena je na 50 jezika, a mlada i do tada nepoznata glumica Dženifer Lorens koja je igrala Ketnis postala je filmska zvezda prvoga reda i čak je osvojila i Oskara. 

Iako je prošlo skoro 10 godina otkako je snimljen treći nastavak filma, i trilogija i filmovi već su postali klasici, tako da će i oni biti ponovo vraćeni u opticaj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s