Na Novom Zelandu se snima serija "Gospodar prstenova"

Novi Zeland, koji je već dobro zaradio filmovima o Hobitima, ponovo će biti filmski set, ovaj put za televizijsku seriju, potvrdio je Studio Amazon, naznačivši da bi to mogao biti dosad najskuplji projekat iz ekranizacije sage o “Gospodaru prstenova”.

prsten

Amazon je pre dve godine otkupio prava za snimanje tv serije prema književnom klasiku J. R.R. Tolkina.

Tri filma iz sage o Gospodaru prstenova, koje je početkom 2000-ih snimio na Novom Zelandu režiser Peter Džekson, zaradila su gotovo tri milijarde dolara i okitila se brojnim Oskarima.

“Kada smo tražili lokaciju koja bi mogla oživeti lepotu Drugog doba Međuzemlja, znali samo da moramo pronaći nešto veličanstveno, s netaknutim obalama, šumama i planinama, a da su nam istovremeno zagarantovani prvorazedni filmski setovi i studija te visoko kvalifikovani i iskusni filmski radnici”, kazali su producenti J.D. Pejn i Patrik Mekej.

Produkcija će početi u Oklandu, najvećem gradu Novog Zelanda, idućih meseci, kazali su.

“To je fantastična vest za filmski sektor Novog Zelanda i našu ekonomiju”, rekao j novozelandski ministar za ekonomski razvoj.

Filmovi o Hobitima snimljeni na Novom Zelandu doprineli su turističkoj atraktivnosti i od tada je državu posetilo više miliona ljudi.

Novi Zeland je Međuzemlje ugradio u svoj kulurni identitet pa modeli zmajeva i čarobnjaka dočekuju turiste već na aerodromu u Velingtonu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s