BLIC: Beograđanin radio vizuelne efekate za "Spajdermena" i "Kralja lavova"

Igor Jovanović, jedan od naših najuspešnijih grafičkih dizajnera, autor je brojnih efekata koji su korišćeni u najvećim holivudskim hitovima. On je jedan od gostiju treće beogradske konferencija kompjuterske grafike koja će biti održana 1. i 2. novembra.

 Igor Jovanović

Igor Jovanović več skoro 10 godina radi u Londonu a u svojoj biografiji ima neke od najvećih naslova današnjice. Karijeru u svetu vizuelnih efekata započeo je u Beogradu radeći na TV reklamama za marketing agancije nakon završenih studija na Elektrotehničkom fakultetu. Stečeno iskustvo i kvalitet rada doveli su ga do najvećih studija u Srbiji i svetu nakon čega je usledio poziv iz Londona. 

– Moj prvi posao u Londonu bio je film „Gnev titana”. Od tada do danas sam imao prilike da budem deo timova koji su zaslužni sa naslove poput Oskarom nagradjene “Knjige o Džungli”, “Pirati sa Kariba”, “Kralj lavova”, “Alita: Borbeni Andjeo” i poslednji u nizu “Spajdermen: Daleko od kuće” – rekao je Igor pred dolazak u Beograd gde će tokom prvog dana CGA Belgrade konferencije sa posetiocima podeliti svoje iskustvo u radu na filmu Spajdermen.

iz Kralja lavova

Igor trenutno radi kao supervizor za vizuelne efekte u londonskom Framestore studiju, a na pitanje koje su to sličnosti i razlike između Srbije i Velike Britanije kaže:

– Zajedničko za Veliku Britaniju i Srbiju je veliki broj veoma talentovanih umetnika i kvaliteta radova. Razlika je možda najviše u tome što Velika Britanija više uvozi kadrove ali i pored toga, mislim da nam je budućnost u digitalnoj umetnosti veoma slična s obzirom na već spomenuti veliki broj talentovanih umetnika iz Srbije – kaže on.

Inače, treća CGA Belgrade konferencija održaće se 1. i 2. novembra u zgradi Jugoslovenske Kinteke u Uzun Mirkovoj 1 pod sloganom Bujanje. Konferenciju će otvoriti višesturko nagrađivani reditelj i supervizor vizuelnih efekata Hugo Guerra, a tokom dvodnevnog programa biće predstavljeno preko 30 predavanja, panela, radionica i mastreklasova.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s