„Zvezdani ratovi“ stižu u bioskope, kraj sage o Skajvokerima

U bioskope konačno stiže 9. deo filmskog serijala „Ratovi zvezda – uspon Skajvokera“. Euforija među ljubiteljima uveliko vlada, a film će se u bioskopima u Srbiji naći od srede 18. decembra, dva dana pre Sjedinjenih Američkih Država.

Star Wars 9 poster

Posle više od 40 godina, priča koja je počela epskom sagom “Zvezdani ratovi“ Džordža Lukasa, mogla bi da dobije epilog u poslednjem delu trilogije nastavaka.

General Leja Organa predvodi preživele članove pokreta Otpora u poslednjem obračunu sa Prvim redom. U međuvremenu, viševekovni konflikt između Džedaja i Sita dolazi do vrhunca okončavajući sagu o porodici Skajvoker.

„Ako kao dete budete gledali ovaj film za 100 ili 500 godina, videćete priču koja se neizbežno zaključuje uzbuđenjem, emocijama, šokom i zadovoljstvom“, kaže reditelj Džej Džej Abrams.

Lik Leje je srce cele priče i tri godine nakon smrti glumice Keri Fišer, a u vodećim ulogama su Mark Hamil kao Luk Skajvoker, zatim Dejzi Ridli, Oskar Ajzak i Džon Bojega.

„Osećao sam se sjajno radeći sa Dejzi i Oskarom, a onda shvatiš, o, pa ovo je naš doprinos završetku ove sage“, istakao je Bojega.

„Osećali smo se kao deca koja idu u veliku avanturu“, dodaje Dejzi Ridli.

Zvezdani ratovi jedinstveni su po tome što nikad nisu izneverili ni najveće posvećenike, zato neka se spreme kostimi i pletenice, jer uz kokice, avantura počinje – možda poslednji put.

Domaće publika će danas film moći da vidi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Pančevu, Zrenjaninu i  Kragujevcu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s