Egzorcisti protiv „Dečije knjige demona“

Međunarodno udruženje egzorcista upozorava roditelje na „Dečiju knjigu demona“, koja uči decu do pet godina kako da prizivaju demone kako bi im pomogli u problemima kao što su zadirkivanja i mrske školske obaveze.

Dečija knjiga demona

Bizarna knjiga, objavljena početkom ove godine, podučava decu uzrasta od pet do deset godina kako da prizovu raznorazne zle duhove kako bi rešili svoje probleme koristeći niz jednostavnih simbola (dečje ruke ih lako crtaju).

„Bljutava večera? Pozovite demona da je pretvori u kolače. Ne želite da idete u školu? Pozovite duha da vas razboli“.

Egzorcisti su zapanjeni.

„’Dečja knjiga demona ‘ prikazuje prizivanje demona kao nešto ’normalno i preporučljivo‘“, procenio je predsednik udruženja egzorcista otac Frančesko Bamonte.

„Knjiga poziva decu da se sjedine sa njima, da ih iskoriste… Ne kačite se sa demonima!“, upozorava on.

Onaj ko navodi dete da priziva đavole kao da je stavio bombu u njegove ruke. Pre ili kasnije dete će povući okidač i bomba će mu eksplodirati u rukama.

„Knjiga je deo trenda obožavanja đavola kao ’normalne alternative drugim religijama‘“, dodao je Bamonte i rekao da pružanje takvog materijala decu zbunjuje u razlikovanju dobrog i lošeg.

„Naučiti decu da traže pomoć od demona — čak i onog koji je upakovan i prilagođen deci, sa kapicom između rogova — to je kao da im kažete da zatraže pomoć od kriminalca“, rekao je sveštenik.

Dok izdavač „Kojama pres“ predstavlja knjigu kao „paranormalnu parodiju“ — možda nakon mnoštva zastrašujuće negativnih kritika roditelja koji smatraju da je izašla „pravo iz grotla paklenog smeća“ i kao „čisto zlo“ — „ona i dalje ostavlja rizik da dete uvede demone u svoj dom“, upozorili su egzorcisti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s