Ruska “Invazija” u srpskim bioskopima od 9. januara

Najiščekivaniji ruski film u ovoj godini, naučnofantastični blokbaster “Invazija”, nastavak hita “Sila privlačnosti” Fjodora Bondarčuka, 9. januara stiže pred srpsku publiku, ali i u bioskope u više od 100 zemalja širom sveta.

Invazija

Ovaj “pohod” na gledaoce počinje samo osam dana posle premijere “Invazije” u Moskvi, o čemu izveštavaju i svetski mediji, jer je Bondarčukovo prethodno ostvarenje, “Sila privlačnosti”, inovativnom pričom za taj žanr i neverovatnim specijalnim efektima oduševilo i američku publiku i kritiku, dokazavši da se filmovi holivudskog kvaliteta mogu snimati i u Evropi.

Britanski “Dejli mejl” okarakterisao je “Silu privlačnosti” kao “ruski Dan nezavisnosti”, francuski “Figaro” istakao je Bondarčuka kao predstavnika nove generacije filmske naučne fantastike koji je gledaocima ponudio i lekciju o humanosti i toleranciji. “Holivud riporter” je odao priznanje autorima što su skromnim budžetom za holivudske pojmove lansirali spektakularnu priču o invaziji vanzemaljaca, drugačiju od onih koje smo viđali u ostvarenjima njihovih reditelja.

Kako je Bondarčuk ovih dana izjavio za ruske medije, on veruje da će “Invazija” po gledanosti nadmašiti “Silu privlačnosti” pa čak i “Staljingrad”, spektakularnu ratnu dramu iz 2013, koja je na bioskopskim blagajnama inkasirala više od 70 miliona dolara, i upisala ga u filmsku istoriju kao reditelja najgledanijeg ruskog filma svih vremena.

– Sa “Invazijom”, naše ambicije su otišle još dalje – za samo tri godine tehnologija je mnogo napredovala, a uložili smo i tri puta više novca nego u prvi deo filma. Siguran sam da ćemo prijatno iznenaditi svetsku publiku i pokazati kako se pravi spektakularni naučnofantastični film za 21. vek – najavio je reditelj koga američki kritičari nazivaju ruskim Stivenom Spilbergom.

NAJVEĆE RUSKE ZVEZDE

ZA specijalne efekte, kao i u “Sili privlačnosti”, bila je zadužena kompanija “Mejn roud post” na čelu sa Armanom Jahinom, koji je u međuvremenu postao član Američke filmske akademije. Angažovane su najveće mlade glumačke zvezde, Aleksander Petrov, Irina Staršenbaum, Rinalja Muhametova i Jurij Borisov, kao i najbolji filmski radnici koje Rusija može da ponudi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s