“Moć fantastike” večeras u Kragujevcu

Studentski kulturni centar u Kragujevcu, 26. decembra (četvrtak) 2019. godine od 20 časova organizuje razgovor o književnoj fantastici povodom nedavno objavljene studije “Moć fantastike” Dragane Bošković, javlja Art-Anima.

Događaj je zamišljen kao interaktivni razgovor sa publikom, u kome će pored autorke učestvovati i prof. dr Sava Damjanov, univerzitetski profesor, istoričar i teoretičar književnosti, dobro poznat po svojim istraživanjima srpske književne fantastike, kao i njenim afirmisanjem.

Gosti će kroz razgovor pružiti uvid ne samo u teoriju, definiciju i tipologiju fantastike, nego će govoriti i o najznačajnijim ostvarenjima svetske i srpske fantastične književnosti. Razgovor će voditi doc. dr Jasmina Teodorović.

Studijom Moć fantastike Dragana Bošković istražuje fantastične prosedee u proznim i dramskim ostvarenjima pisaca srpskog realizma. Ona istovremeno vrši prevrednovanje književne fantastike u teorijskom, istorijskom i kritičkom smislu, nudeći novo čitanje srpske književnosti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s