„Cats“ na redovnom repertoaru od 2. januara

Muzička fantazija i ujedno jedan od najpoznatijih svetskih mjuzikala čuvenog Endrua Lojda Vebera – „Cats“, je na redovnom repertoaru srpskih bioskopa od 2. januara.

"Cats"

Dobitnik Oskara, reditelj Tom Huper („Kraljev govor“, „Jadnici“, „Dankinja“), pretvara čuveni pozorišni mjuzikl u nezaboravni bioskopski doživljaj. Glavne uloge tumače: DŽejms Korden, DŽudi Denč, DŽejson Derulo, Idris Elba, DŽenifer Hadson, Ijan Makelen, Tejlor Svift, Rebel Vilson, kao i Frančeska Hejvard, glavna igračica Kraljevskog baleta, kojoj je ovo prvi put da se pojavljuje na filmu.

U ovom ostvarenju uživaćemo u nezaboravnoj muzici Lojda Vebera i izvedbi plesača svetskog renomea vođenih od strane koreografa nagrađenog Toni nagradom, Endija Blenkenbjulera. Tu su i posebna scenografija i plesni stilovi koji idu od klasičnog i savremenog baleta, hip-hopa i džeza, uličnih plesova do trepa.

U filmu takođe igraju Robi Ferčajld (brodvejski Amerikanac u Parizu), Lori Dejvidson (TNTjev Vil), hip hop plesačka senzacija Les Twins (Lari i Loran Buržu), proslavljena plesačica Met Tauli (koja se pojavljuje u spotu Rijane i Farela Vilijamsa), glavni plesač Kraljevskog baleta Stiven Mekre i pevačka zvezda u usponu Bluj Robinson.

Film je baziran na delu „Knjiga starog mačka o mačkama svakodnevnim“ T. S. Eliota i pozorišnom mjuziklu Endrua Lojda Vebera.

Jedan od najdugovečnijih mjuzikala u istoriji pozorišta na Vest Endu i Brodveju „Cats“, imao je premijeru 1981. godine u New London Theatre, gde se izvodio 21 godinu i osvojio neke od najprestižnijih nagrada, među kojima su Oliver i Evening Standard nagrada za Najbolji mjuzikl.

Godine 1983. produkcija sa Brodveja osvojila je sedam Toni nagrada uključujući i onu za Najbolji mjuzikl i predstava je prikazivana izvanrednih 18 godina. Od postavljanja u Londonu 1981. predstava „Cats“ se konstantno igra širom sveta, pogledalo ju je više od 81 milion gledalaca u preko 50 zemalja i na 19 jezika. To je jedan od najuspešnijih mjuzikala svih vremena.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s