Stiže nastavak kultne serije “Igra Prestola”

Američki mediji juče su ekskluzivno preneli vest o snimanju nastavka serije “Igra prestola”, čiji će naziv biti “Kuća zmaja”. Prema potvrđenim informacijama, produkcijska kuća HBO naručila je jednu sezonu od deset epizoda.

scena iz Igre prestola

Kako je ekskluzivno preneo “Entertainment Weekl”, juče je zvanično započeto traženje glumaca za novu seriju koja će biti svojevrsni prequel “Igre Prestola”. Radnja pokriva period od 150 godina, a dešava se gotovo 300 godina od perioda koji smo gledali u prvoj seriji. Centralni događaj trebao bi biti veliki građanski rat koji je gotovo uništio Westeros.

Autori nove serije su Rajan Kondal, poznat po seriji “Kolonija” i Migel Sapočnik, redatelj hvaljenih epizoda originala “Borba kopiladi” i “Zimski vetrovi”. Sapočnik će ujedno režirati pilot epizodu.

“EW” prenosi kako se premijera serije “Kuća zmaja” planira za 2022. godinu, kada će pandemija koronavirusa, nadaju se svi, biti samo ružno sećanje. Prema trenutnim informacijama prva klapa treba da se dogodi početkom iduće godine u Velikoj Britaniji i Španiji.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s