“Isterivač đavola” (opet) dobija nastavak

Vest je potvrđena od merodavnih izvora – ipak će se snimati nastavak kultnog horora “Isterivač đavola” (The Exorcist) iz 1973. godine.

scena magle iz Isterivača đavola

Samo nekoliko dana nakon što je Vilijam Fridkin, reditelj originalnog filma, izjavio da neće ni na koji način biti uključen u snimanje nove verzije svog žanrovskog klasika, stigla je vest da se pregovara da reditelj novog filma bude Dejvid Gordon Grin (koji je režirao “Halloween”).

Novi film snimaće se pod okriljem kompanija “Blumhouse Productions” i “Morgan Creek”.

“Nema dovoljno ni novca ni motivacije na svetu da bi me naterali da uradim rako nešto”, izjavio je Fridkin.

Uspeh Fridkinovog filma podstakao je snimanje brojnih takozvanih “spinofova”, ali nijedan nije dostigao ni približnu slavu originala, niti je Fridkin bio uključen u pravljenje nekog od njih. Godine 2005. čak je i isto tako čuveni reditelj Pol Šrejder snimio “Dominion: Prequel to the Exorcist”, ali je i on loše prošao i kod publike i kod kritike.

Međutim, originalni “The Exorcist” postigao je planetarni uspeh i uprkos stotinama filmova horor žanra koji su izašli u međuvremenu, među horor-fanovima vlada konsenzus da je ovo jedan od najstrašnijih filmova svih vremena, pored takođe kultnog klasika “Rozmarina beba”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s