Ket Stivens poremetio produkciju "Lucifera"

Produkcije velikih serija ne idu uvek glatko – tome svedoči i priča izvršnih producenta serije “Lucifer” kojima je jedna zabrana potpuno promenila koncept specijalne epizode ove serije.scena iz serije Lucifer

Deseta epizoda pete sezone, “Bloody Celestial Karaoke Jam”, napravljena je kao jedan muzički specijal, u kom su glavni likovi pevali popularne pesme, što je popularni trend koji smo mogli da vidimo u nizu drugih serija, poput “Uvoda u anatomiju”.

U njoj Lucifer peva o svojim problemima, a muzički specijal prepun je numera iz različitih decenija i žanrova.

Producenti Ildi Modrovič i Džo Henderson otkrili su da su prvobitno planirali da koriste numeru “Father and Son” legendarnog Keta Stivensa za duet koji su otpevali Lucifer (Tom Elis) i njegov otac Bog (Denis Hejzbert).

Međutim, Stevens, poznat i kao Jusuf Islam, nije dao dozvolu da se pesma koristi u ovoj sceni, verovatno jer mu se nije svideo kontekst u kom će se numera izvesti.

“Potpuno poštujem njegovu odluku, ali to je pesma za različite ljude i izaziva toliko različitih emocija kod svakoga, da ne želite da je svedete na jednu sliku ili iskustvo. Mislim da je hteo da je zadrži na tom nivou gde svako može da se poveže sa njom”, rekao je Modrović za The Wrap.

Tom Elis, koji tumači palog anđela u ovoj seriji, spasio je epizodu predloživši da on i Hejzbert otpevaju epsku brodvejsku baladu “I Dreamed A Dream” iz filma “Jadnici”, koju je tada upravo naučio da svira na gitari.

Stivens često licencira svoju muziku za filmske i televizijske projekte, a konkretno pesma “Father and son” bila je korišćena 2017. godine u “Čuvari Galaksije 2”, u sceni kada Star Lord sahranjuje svog oca Jondu.

Kada govorimo o “Luciferu” možda je slika Boga i njegovog čuvenog svojeglavog sina bila previše za Stivensa jer je dijalog između likova u pesmi toliko moćan i dirljiv da bi dodavanje tereta “đavoljih” likova moglo da umanji utisak pesme.

Emitovanje američke serije u kojoj Tom Elis glumi Lucifera Morningstara – palog anđela kome je dosadilo da bude isključivo loš lik pa svojim natprirodnim moćima pomaže policiji Los Anđelesa, prekinuto je posle tri sezone zbog niske gledanosti.

Međutim, zbog snažnog odgovora fanova na mreži, nakon mesec dana Netfliks je preuzeo seriju, a u toku je prikazivanje pete, pretposlednje sezone.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s